Lepa Brena: Punih 40 godina živjela sam u l*dnici i prija mi mir

Folk diva, Lepa Brena dane u izolaciji provodi u svom domu sa suprugom Bobom Živojinovićem i sinovima Stefanom i Viktorom, dok je Filip sa svojom porodicom.

Kaže da joj izolacija ne pada teško.

– Moja generacija je vaspitana po izreci: red, rad i disciplina. Zato mi izolacija ne pada teško. Svjesna sam globalnog problema. Ovo je prilika da upoznamo jedni druge u kriznim trenucima, ali i da uvidimo kako smo vaspitali djecu.

Iskušenja su u životu velika i onaj ko ih dobro podnosi zna da svako ima početak, krizne momente, zaplet i katarzu – rekla je Brena za Kurir.

Popularna pjevačica je dodala i da je uplašena za zdravlje svojih najmilijih i da je nekoliko njenih i Bobinih prijatelja zaraženo opasnim vi*usom.

– Nekoliko prijatelja nam je oboljelo, pa ni Bobi ni meni nije svejedno. Viktor i Stefan su sa nama, a Filip je sa svojom porodicom. Ipak, kada smo upućeni jedni na druge, situacija je delikatna.

Srećom, živimo na velikom prostoru, svako ima svoj kutak, kuha kad hoće ili se bavi sportom.

Otkrila je i na koji način rješava bračne razmirice.

– Nismo navikli da provodimo ovoliko vremena zajedno, ali mudro prelazimo preko onoga što nam zasmeta. Svjesni smo da sada nije trenutak ni za kakve rasprave.

Vrijeme u izolaciji, kako kaže, provodi kako bi radila po kući i oko nje.

– Mudroj ženi ne može da bude dosadno. Uz roditelje smo sestra, brat i ja naučili da radimo sve: krečimo, farbamo, a uz majku, koja je bila krojačica, i da šijemo. Sada po njenim savjetima uređujem i baštu.

Takođe, ističe da joj prija odmor od kupovine garderobe i šminke.

– Odmor mi je to što ne kupujem ništa jer sam zbog posla decenijama bila u frci da nabavljam garderobu i šminku. U takvoj gužvi često sam jela bilo šta samo da ne budem gladna.

Punih 40 godina živjela sam u ludnici i prija mi mir. Organizam je počeo da mi naplaćuje sve što sam radila pogrešno, pa jedem samo kada sam gladna i izbjegavam meso.

U ovoj čudnoj godini, Lepa Brena će obilježiti 60. rođendan.

– Ni ja ne mogu da shvatim da uskoro punim 60 godina, ne osjećam se tako. S druge strane, mediji su ag*esivni prema ženama.

Kozmetiku reklamiraju mlade žene, u modi postoje veličine 36 i 38, na pistama su manekenke od 16 godina. Marginalizovana je žena poslije pedesete, što je atak na svaku njenu boru. Ženu treba posmatrati kroz svih 360 stepeni. Ja u svakoj osobi vidim ljepotu.

Što sam starija, sve više cijenim mudrost i njegovanost, a naročito inteligenciju, jer inteligentan čovjek zaslužuje poštovanje i pažnju. Ovih mojih 60 su mi i lijepe i slatke, ali sada mi se čini i minorne zbog čitave kompleksne situacije.

Ističe, da joj je najveću radost u život unio unuk Aleksandar.

– O rođendanima više ne razmišljam, ali volim da sam tog dana sa ukućanima. Veliku radost u život unio nam je i mali Aleksandar, koji će uskoro da prohoda. Ostvarila sam mnoge svoje snove, pa uživam da gledam kako nam djeca odrastaju.

Moja karma je da usrećujem ljude. Koncentrisana sam na to da ovi trenuci prođu, a onda ćemo slaviti i rođendan i život – zaključila je Lepa Brena.